Ik kom hier nog op terug, rob van Essen

Een Tijdreizend Meesterwerk: ‘Ik kom hier nog op terug’ van Rob van Essen

Ik kom hier nog op terug

Rob van Essen heeft met zijn nieuwe roman ‘Ik kom hier nog op terug‘ een meesterwerk geschapen dat de grenzen van de verbeelding verlegt. Het boek neemt de lezer mee op een wervelende reis door tijd en ruimte, waarbij realiteit en fictie naadloos in elkaar overvloeien.De roman volgt de journalist Rob Hollander, die door een oude studievriend de kans krijgt om met een tijdmachine terug te reizen en een traumatische gebeurtenis uit zijn jeugd te herstellen. Wat aanvankelijk een eenvoudige queeste lijkt, ontaardt al snel in een hallucinante ervaring vol onverwachte wendingen en existentiële vragen over herinneringen, identiteit en de aard van de werkelijkheid.

Van Essen’s meesterlijke vertelstijl laat de lezer voortdurend twijfelen over wat echt is en wat verzonnen. Hij wisselt met gemak tussen verschillende tijdlijnen en perspectieven, waarbij personages uit het heden en verleden met elkaar verstrengeld raken op een manier die zowel humoristisch als beklemmend is. De introductie van een naakte Duitser en een Frans klooster voegt een extra laag surrealisme toe aan het verhaal. Wat ‘Ik kom hier nog op terug’ zo bijzonder maakt, is de manier waarop Van Essen complexe thema’s als trauma, herinnering en verantwoordelijkheid verkent zonder in zwaarte te vervallen.

Met een vleugje magisch realisme en een flinke dosis humor weet hij deze zware onderwerpen op een toegankelijke en onderhoudende manier te behandelen. De roman is een ware achtbaan van emoties, die de lezer aan het eind met een glimlach maar ook met talloze vragen achterlaat. Het is een boek dat je uitdaagt om na te denken over je eigen rol in het leven en de verantwoordelijkheid die je draagt voor je keuzes en daden. Rob van Essen heeft met ‘Ik kom hier nog op terug’ een meesterwerk geschreven dat de grenzen van de literaire verbeelding oprekt. Het is een must-read voor iedereen die houdt van intelligente, uitdagende en tegelijkertijd onderhoudende literatuur. Koop dit boek voordelig in onze shop.

 

Christelijke boeken, Christelijke romans, reformatorische boeken, epub, christelijk, eboeken, christelijke ebook, e-book, epub
Reformatorischeboeken.nl