Francine Rivers

Francine Rivers

Francine Rivers (1947) is een bekende en zeer geliefde Amerikaanse schrijfster van christelijke romans. Wilt u net als veel anderen haar nieuwste boeken ontdekken en alles van haar lezen? Kom dan langs bij Ichthusboekhandel.nl of kijk eerst hieronder eens even online rond in onze webshop. Nu wordt verwacht: De stem van een vrouw, voorjaar 2022!

Vanaf haar kindertijd leefde bij Francine Rivers het sterke verlangen om schrijfster te worden. Ze studeerde aan de Universiteit van Nevada, Reno waar ze een bachelorgraad haalde in Engels en journalistiek. Na haar afstuderen werkte ze als journalist bij een krant waar ze voornamelijk “human interest”-artikelen schreef.

In 1986 kwam Francine Rivers tot levend geloof in Christus en vervolgens lukte het haar drie jaar niet om een nieuwe roman te schrijven. Ze besteedde veel tijd aan Bijbelstudie en ze besloot zich vooral te gaan richten op Bijbelse thema’s.

Haar eerste christelijke roman Bevrijdende liefde (Redeeming love) kwam in 1991 uit. Het boek plaatst de verhandelingen in het Bijbelboek Hosea in het middenwesten van de Verenigde Staten in het jaar 1850. Het gaat over een prostituee met de naam Angel die zich uiteindelijk bekeerd tot het christendom, dankzij het engelengeduld en de liefde van de boer Michael Hosea.

Van de Rome-trilogie werden al meer dan 500.000 exemplaren wereldwijd verkocht. In 2007 werd de roman de Zondeneter verfilmd door regisseur Michael Landon Jr. en geproduceerd door Fox Faith.

Veilige betalingen met: Dit artikel is een digitaal product.
Boeken van Francine Rivers